گوشی های سری نکسوس که متعلق به شرکت گوگل است همه ساله با همکاری کمپانی های مختلف تولید گوشی های هوشمند ساخته می شوند. این گوشی ها تنها گوشی هایی هستند که بر روی آن ها اندروید خام قرار دارد و این سیستم عامل متن باز توسط کمپانی سازنده اختصاصی سازی نمی شود و به همین خاطر گوشی های نکسوس کمترین لگ و یا هنگ را دارند. نکسوس ۵ ایکس با همکاری کمپانی ال جی در ماه سپتامبر ۲۰۱۵ معرفی شد و یک گوشی با مشخصات سخت افزاری خوب به حساب می آید. دارا بودن اندروید خام هم باید به لیست ویژگی های این محصول اضافه کرد چرا که کاربر با این گوشی و یا گوشی های دیگر سری نکسوس می تواند طعم اندروید خام را بچشد و از آن لذت ببرد. در ادامه با پیانتک همراه باشید تا به سراغ نقد و بررسی قسمت های مختلف این محصول برویم.
طراحی و کیفیت ساخت
نکسوس ۵ ایکس از بدنه ای با جنس پلی کربنات ساخته شده و به کاربردن پلی کربنات در ساخت بدنه باعث آن شده تا این گوشی هم وزن سبکی معادل ۱۳۶ گرم داشته باشد و هم کار کردن با آن جذاب باشد و حس خوبی را به کاربر منتقل کند. نکسوس ۵ ایکس ضخامتی برابر ۷٫۹ میلیمتر دارد که شاید در مقایسه با سایر رقبا کمی ضخیم تر به نظر آید. در قسمت بالای این گوشی یک میکروفون برای ضبط صدا هنگام فیلمبرداری، در قسمت سمت راست کلید های کم و زیاد کردن صدا و روشن و خاموش و در قسمت پایینی هم داک ۳٫۵ میلیمتری هدفون، میکروفون اصلی و پورت اتصال USB نوع C تعبیه شده است که پورت USB این گوشی از مزایای آن است چرا که هم سرعت انتقال اطلاعات و سرعت شارژ سریعتری دارد و هم کابل آن برگشت پذیر است. ال جی یک سنسور اثر انگشت هم در پشت این گوشی قرار داده که با حلقه دورش بر روی سطح پشتی بدنه مشخص است. به طور کلی طراحی و کیفیت ساخت نکسوس ۵ ایکس رضایت بخش است.
صفحه نمایش
ال جی برای نکسوس ۵ ایکس یک صفحه نمایش ۵٫۲ اینچی از نوع IPS با رزولوشن FHD و تراکم پیکسلی ۴۲۴ppi در نظر گرفته که علی رقم رزولوشن های بالاتر در برخی گوشی های هوشمند، این رزولوشن و تراکم پیکسلی برای این گوشی کاملا ایده آل به نظر می رسد چرا که همانطور که بار ها بیان شده، چشم انسان به سختی می تواند تفاوت بین رزولوشن Full HD و QHD و همچنین تراکم پیکسلی بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ را تشخیص دهد. از محافظ صفحه نمایش گوریلا گلس ۳ ساخت کمپانی کورنینگ هم در ساخت صفحه نمایش این گوشی استفاده شده تا از صفحه نمایش در برابر خط و خش و ضربه محافظت کند. ال جی پوششی را هم برای صفحه نمایش این گوشی به نام Oleophobic Coating در نظر گرفته تا صفحه نمایش این گوشی در برابر جذب عرق و اثر انگشت هم مقاوم باشد. به طور کلی صفحه نمایش نکسوس ۵ ایکس از کیفیت بالا و خوبی برخوردار است و می تواند حس خوبی را به کاربر خود منتقل کند.
دوربین
حسگر IMX377 Exmor R با دریچه دیافراگم f/2.0 ساخت کمپانی سونی رزولوشن ۱۲٫۳ مگاپیکسلی را در دوربین نکسوس ۵ ایکس در اختیار کاربر قرار می دهد. دوربین نکسوس ۵ ایکس توانایی فیلمبرداری با کیفیت ۲۱۶۰p و با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه و با کیفیت ۷۲۰ و سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه را دارد. فوکوس با اشاره روی سوژه، فوکوس خودکار، ثبت تصاویر ۳۶۰ درجه پاناروما، تشخیص چهره، ثبت موقعیت جغرافیایی عکس ها و فیلم ها و عکاسی HDR هم از قابلیت های این دوربین هستند. همچنین می توانید با هر دو دوربین گوشی فیلمبرداری کنید. یک حسگر ۵ مگاپیکسلی هم برای جلوی این گوشی در نظر گرفته شده که می تواند با کیفیت ۷۲۰p و سرعت ۳۰ فریم در ثانیه فیلمبرداری کند. دوریبن نکسوس ۵ ایکس بهترین نیست اما کیفیت راضی کننده ای دارد.
سخت افزار و باتری
ال جی در ساخت نکسوس ۵ ایکس گوگل از چیپست اسنپ دراگون ۸۰۸ با دو پردازنده مرکزی Cortex-A57 دو هسته ای و Cortex-A53 چهار هسته ای و مجموعا ۶ هسته استفاده کرده است که به ترتیب فرکانس های ۱٫۴ و ۱٫۸ گیگاهرتز را دارا هستند. ال جی پیش از این از چیپست اسنپ دراگون ۸۰۸ در پرچم داران خود نیز استفاده کرده بود و مزیت این چیپست داغ نشدن آن نسبت اسنپ دراگون ۸۱۰ است و نیز تقریبا از همان قدرت پردازشی هم بهره می برد و چیپستی مناسب است. وظیفه پردازش گرافیکی نکسوس ۵ ایکس را هم پردازنده گرافیکی آدرنو ۴۱۸ برعهده دارد. برای این گوشی ۱۶ گیگابایت هم حافظه داخلی در نظر گرفته شده اما این حافظه قابل ارتقا نیست و از ضعف های اصلی نکسوس ۵ ایکس گوگل است. ۲ گیگابایت حافظه رم هم برای این گوشی به نظر کافیست چون اندروید خام را اجرا می کند و رابط کاربری سنگینی برای آن به کار برده نشده است. ال جی برای نکسوس ۵ ایکس یک باتری ۲۷۰۰ میلی آمپر ساعتی را در نظر گرفته که با یک استفاده متوسط تقریبا تا یک روز دوام می آورد و به لطف پورت USB نوع C در کمتر از ۳۰ دقیقه حدود ۶۰ درصد شارژ می شود و از سرعت خوبی در شارژ شدن برخوردار است. به طور کلی نکسوس ۵ ایکس در سخت افزار و باتری ارزیابی خوبی دارد و می توان به آن اعتماد کرد.
اندروید مارشمالو و کارایی های جدید
شاید بزرگترین مزیت نکسوس ۵ ایکس در حال حاضر اجرای اندروید ۶ مارشمالو به صورت پیشفرض و خام باشد. چرا که به جز گوشی جدید اچ تی سی One A9 بقیه گوشی های هوشمند جدید مثل سری زد ۵ سونی یا نوت ۵ و اس ۶ اج پلاس سامسونگ فعلا اندروید لالی پاپ را اجرا می کنند و کاربر مجبور است پس از خرید گوشی زمانی که آپدیت اندروید مارشمالو توسط کارخانه سازنده در دسترس قرار گرفت گوشی خود را آپدیت کند. اما نکسوس ۵ ایکس هم با سیستم عامل بهینه سازی بهتری شده و هم در ابتدا می توانید از کارکردن با اندروید مارشمالو لذت ببرید. گوگل در اندروید مارشمالو بهبود های خوب و قابل توجهی را اعمال کرده که از جمله آن ها می توان به پشتیبانی از حسگر اثر انگشت به صورت پیشفرض، هوشمند تر شدن دستیار صوتی گوگل، تعیین دسترسی هر اپلیکیشن و بهینه سازی بهتر و… اشاره کرد. اندروید ۶ مارشمالو نسبت به اندروید ۵ لالی پاپ بهتر شده و باعث می شود کاربر از کارکردن با این سیستم عامل لذت ببرد.
جمع بندی
اگر از طرفداران اندروید خام هستید و کارکردن با آن را نسبت به رابط های کاربری دیگر کمپانی ها ترجیح می دهید، بدون شک گوگل نکسوس ۵ ایکس یک انتخاب ایده آل به شمار می رود. البته مسلما گوشی نکسوس ۵ ایکس زیبایی ترکیب فلز شیشه در گوشی های سونی و سامسونگ و… را ندارد اما وزن بسیار سبکی دارد و اندروید خام هم از ویژگی های خوب این گوشی است. پس اگر در دست گرفتن بدنه ای با ترکیب فلز و شیشه برایتان مهم نیست و بدنه پلی کربناتی نکسوس ۵ ایکس را می پسندید، در خرید آن شک نکنید.
در پایان می توانید مشخصات دقیق تر نکسوس ۵ ایکس گوگل را مشاهده کنید.
ال جی نکسوس ۵ ایکس - LG Nexus 5X
مشخصات کلی :
- تعداد سیم کارت : یک سیم کارته
- نوع سیم کارت : نانو سیم
- ابعاد : ۷٫۹ × ۷۲٫۶ × ۱۴۷ میلیمتر
- وزن : ۱۳۶ گرم
پردازنده :
- چیپست : Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808 Chipset
- پردازنده مرکزی : Quad-core Cortex-A53 + Dual-core Cortex-A57 CPU
- ۶ هسته ای
- فرکانس پردازنده : ۱٫۴ و ۱٫۸ گیگاهرتز
- پردازشگر گرافیکی : Adreno 418
حافظه :
- حافظه داخلی : ۱۶/۳۲ گیگابایت
- حافظه رم : ۲ گیگابایت
- کارت حافظه : پشتیبانی نمی کند.
صفحه نمایش :
- اندازه صفحه : ۵٫۲ اینچ
- نوع صفحه نمایش : IPS
- رزولوشن : ۱۰۸۰x1920 | FullHD
- تراکم پیکسلی : ۴۲۴ پیکسل بر اینچ
- قابلیت های صفحه نمایش : صفحه نمایش با محافظ گوریلا گلاس ۳ برای جلوگیری از ضربه و خط و خش – قابلیت دریافت ۱۰ لمس همزمان – مجهز به پوشش Oleophobic Coating برای مقاومت در برابر جذب عرق و اثر انگشت
دوربین :
- کیفیت عکس برداری دوربین پشت : ۱۲٫۳ مگاپیکسل
- کیفیت فیلمبرداری دوربین پشت : قابلیت فیلمبرداری با کیفیت ۲۱۶۰p و با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه و فیلمبرداری با کیفیت ۷۲۰ و سرعت ۲۴۰ فریم در ثانیه
- قابلیت های دوربین پشت : مجهر به اپتیک لیزری برای فوکوس خودکار (Laser Auto Focus)، قابلیت ثبت موقعیت مکانی (Geo-tagging)، قابلیت عکاسی ۳۰ درجه پاناروما (Photo Sphere)، قابلیت عکاسی HDR، قابلیت تشخیص چهره، قابلیت فوکوس با اشاره روی سوژه، قابلیت فیلمبرداری با هر دو دوربین بهصورت همزمان (Dual Video Recording)، ثبت تصاویر با پیکسلهایی به اندازه ۱٫۵۵ میکرومتر (۱٫۵۵µm Pixel Size)، دارای دریچهی دیافراگم f/2.0
- فلش : دارد
- نوع فلش : LED
- کیفیت دوربین جلو : ۵ مگاپیکسل
- قابلیت دوربین جلو : قابلیت فیلم برداری با کیفیت ۷۲۰p و با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه، ثبت تصاویر با پیکسلهایی به اندازه ۱٫۴ میکرومتر (۱٫۵µm Pixel Size)، دارای دریچهی دیافراگم f/2.0
راه های ارتباطی :
- پشتیبانی از ۲G , 3G ,4G , Wi-Fi , GPS , Bluetooth , NFC , USB v2.0 Type-C 1.0 reversible connector
سیستم عامل :
باتری :
- نوع : باتری غیر قابل تعویض لیتیوم-پلیمر
- ظرفیت : ۲۷۰۰ میلی آمپر ساعت
سنسور ها: اثر انگشت (Fingerprint)، ژیروسکوپ (Gyro Sensor)، قطبنما (Compass)، شتابسنج (Accelerometer)، نزدیکی (Proximity Sensor)
سایر قابلیت ها :
- قابلیت حذف صداهای مزاحم هنگام مکالمه با استفاده از میکروفون دوم (Active Noise Cancellation With Dedicated Mic)
وسایل داخل جعبه گوشی :
تصاویری از گوشی ال جی نکسوس ۵ ایکس – LG Nexus 5X