کمپانی سامسونگ پس از کسب موفقیت در فروش گوشی های گلکسی اس 8 و گلکسی اس 8 پلاس در جریان کنفرانس MWC2018 از نسل جدید پرچم داران سری اس با نام های گلکسی اس 9 و گلکسی اس 9 پلاس رونمایی کرد. اس 9 و اس 9 پلاس تفاوت چندانی به لحاظ مشخصات با نسل گذشته خود غیر برخی بهبود های سخت افزاری و نرم افزاری ندارند اما نقطه قوت گلکسی اس 9 و گلکسی اس 9 پلاس دوربین آن هاست که به شعار اصلی فروش آن ها نیز با عنوان “از نو ببین” بدل شده است.
در این مطلب ابتدا قصد داریم نسخه کوچکتر یعنی گلکسی اس 9 را به زیر ذره بین ببریم. در ادامه با پیانتک همراه باشید تا از ابعاد مختلف به نقد و بررسی گلکسی اس 9 سامسونگ بپردازیم.
طراحی و کیفیت ساخت
گلکسی اس 9 همان ظاهر گلکسی اس 8 را دارد و و همه موارد مثل قبل است جز اینکه جای حسگر اثر انگشت و فلش دوربین عوض شده و حسگر اثر انگشت به زیر دوربین و فلش نیز در جای قبلی حسگر اثر انگشت در گلکسی اس 8 قرار گرفته است. البته این تمام ماجرا نیست و گلکسی اس 9 که ابعادی معادل 147.7×68.7×8.5 میلیمتر و وزنی معادل 163 گرم دارد، نسبت به نسل قبلی اش 0.5 میلیمتر ضخیم تر و 8 گرم سنگین تر شده است. اما هنوز هم یک گوشی خوش دست و سبک و در عین حال با ظاهری زیباست.
در سمت راست قاب آلومنیومی گلکسی اس 9 کلید پاور، در بخش بالا اسلات سیم کارت و میکروفون، در سمت چپ کلید های تنظیم حجم صدا به صورت پیوسته و کلید اختصاصی دستیار صوتی Bixby و در بخش پایین اسپیکر، میکروفون، پورت ورودی USB-C و جک 3.5 میلیمتری هدفون قرار گرفته است.
حسگر اثر انگشت نیز همانطور که در بالا گفته شد در بدنه شیشه ای پشت گوشی در زیر دوربین قرار گرفته است.
سامسونگ برای محافظت از پنل جلویی و پشتی گلکسی اس 9 هم مثل گلکسی اس 8 از محافظ گوریلا گلس 5 ساخت کمپانی Corning استفاده کرده تا بخش شیشه ای و صفحه نمایش در برابر خط و خش و ضربات احتمالی مقاومت بیشتری داشته باشند. گلکسی اس 9 همچنین همانند نسل قبلی اش گواهینامه IP68 را دریافت کرده و تا عمق 1.5 متر و به مدت 30 دقیقه در برابر آب و گرد و غبار مقاوم است.
به طور کلی گلکسی اس 9 بدنه ای خوش ساخت و خوش دست دارد و همانند گلکسی اس 8 از کیفیت ساخت بسیار خوبی برخوردار است.
صفحه نمایش
صفحه نمایش گلکسی اس 9 همان مشخصات صفحه نمایش گلکسی اس 8 یعنی صفحه نمایش 5.8 اینچی با رزولوشن 1440×2960 پیکسل و با تراکم پیکسلی 570ppi و نسبت صفحه 18.5:9 را داراست اما نسبت به گلکسی اس 8 بهبود پیدا کرده و نتایج بهتری در تست ها از خود نشان داده است.
روشنایی این صفحه نمایش در حالت ماکسیمم 529nits و در به طور میانگین 527nits است که روشنایی آن نسبت به نسل گذشته کاهش یافته اما پخش نور صفحه نمایش بهتر شده است. فاصله صفحه نمایش اس 9 نیز با آیفون 10 کم شده ولی هنوز هم آیفون 10 صفحه نمایش بهتری نسبت به این سری سامسونگ دارد و صفحه نمایش آیفون 10 حدود 11 درصد بهتر از گلکسی اس 9 است که برتری آن نیز در بخش هایی مثل نور بیشتر صفحه نمایش مشهود است.
اما این چیزی از ارزش های صفحه نمایش گلکسی اس 9 کم نمی کند و قطعا گلکسی اس 9 یکی از بهترین صفحه نمایش های گوشی های تولید شده در سال 2018 را داراست.
دوربین
همانطور که در ابتدای مطلب هم اشاره کردیم مهم ترین برتری گلکسی اس 9 نسبت به گلکسی اس 8 که تغییرات زیادی داشته بخش دوربین است. سامسونگ دوربین گلکسی اس 9 را به گفته خود بر اساس تغییرات مردمک چشم انسان در شرایط نوری متفاوت طراحی کرده است. به این ترتیب که دوربین در شرایط نوری مختلف با باز و بسته کردن دریچه دیافراگم میزان نور ورودی را برای ثبت بهتر تصویر تنظیم می کند و این باعث می شود تا دوربین گلکسی اس 9 در شرایط نوری مختلف عملکرد خوبی داشته باشد.
گلکسی اس 9 یک سنسور 12 مگاپیکسلی با اندازه 1/2.5 اینچ دارد که به لنزی با قطر 26 میلیمتر و با دریچه دیافراگم دوگانه با پشتیبانی از حالت های f/1.5 و f/2.4 مجهز شده و پیکسل هایی به اندازه 1.4µm با فناوری Dual Pixel PDAF ثبت می کند که به بهبود کیفیت تصاویر کمک شایانی می کند.
این دوربین همچنین قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 2160p با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه، 1080p با سرعت 240 فریم بر ثانیه و 720p با سرعت 960 فریم بر ثانیه را داراست که گزینه آخر فیلمبرداری Super Slo-mo نام دارد که در گوشی هایی همچون اکسپریا ایکس زد 2 و هوآوی پی 20 نیز شاهد آن بودیم. اما نکته در مورد فیلمبرداری سوپر اسلوموشن گلکسی اس 9 این است که این گوشی تنها از رزولوشن 720p برای این نوع فیلمبرداری پشتیبانی می کند.
سامسونگ همچنین یک سنسور 8 مگاپیکسلی با اندازه 1/3.6 و با لنزی 25 میلیمتری با دریچه دیافراگم f/1.7 برای دوربین سلفی گلکسی اس 9 در نظر گرفته که پیکسل هایی به اندازه 1.22µm ثبت می کند و تغییر خاصی نسبت به گلکسی اس 8 نداشته است. این دوربین همچنین قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 1440p با سرعت 30 فریم بر ثانیه را داراست و از قابلیت هایی چون فوکوس و HDR خودکار بهره می برد.
به طور کلی دوربین گلکسی اس 9 به لطف همین دیافراگم دوگانه در شرایط نوری مختلف از جمله شرایط نوری بسیار کم عملکرد بسیار خوبی دارد و تصاویر را با دقت بسیار بالایی ثبت می کند و یکی از بهترین دوربین ها در میان گوشی های هوشمند 2018 به حساب می آید.
سخت افزار
سامسونگ در گلکسی اس 9 از نسل جدید چیپست های اسنپ دراگون 845 با دو پردازنده مرکزی 4 هسته ای و مجموعا 8 هسته ای Kryo 385 Gold با فرکانس 2.8 گیگاهرتز و Kryo 385 Silver با فرکانس 1.7 گیگاهرتز و مجموع فرکانس 4.5 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Adreno 630 ساخت کمپانی کوالکام و Exynos 9810 Octa با دو پردازنده مرکزی 4 هسته ای و مجموعا 8 هسته ای Mongoose با فرکانس 2.7 گیگاهرتز و Cortex-A55 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز و مجموع فرکانس 4.5 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Mali-G72 MP18 ساخت خود استفاده کرده که مدل دارای سیستم پردازشی اسنپ دراگون 845 مخصوص ایالات متحده آمریکا و چین و مدل دارای پردازنده اگزینوس برای سایر نقاط جهان تولید می شوند.
این دو چیپست به لحاظ عملکرد بسیار به هم نزدیک اند و در برخی موارد اگزینوس و در برخی موارد اسنپ دراگون عمکلرد بهتری دارد. اما مدلی که ما آن را مورد بررسی قرار می دهیم نسخه جهانی آن است که در ایران نیز عرضه شده و به سیستم پردازشی مبتنی بر اگزینوس 9810 مجهز است.
سامسونگ برای این گوشی 4 گیگابایت حافظه رم و دو انتخاب حافظه داخلی 64 و 128 گیگایتی در نظر گرفته است و همچنین این گوشی از کارت حافظه microSD تا 400 گیگابایت پشتیبانی می کند.
در نتایج بنچمارک (GeekBench 4.1 (single-core گلکسی اس 9 با 3759 امتیاز در رتبه چهارم پس از آیفون 10 و آیفون 8 اپل و گلکسی اس 9 پلاس ایستاده و در حالت multi-core این بنچمارک نیز همین جایگاه را با امتیاز 8830 داراست. اما در نتایج انتوتو 7 (AnTuTu 7) گلکسی اس 9 با امتیاز 250156 در رتبه دوم پس از اکسپریا ایکس زد با امتیاز 259244 ایستاده و رتبه دوم را از آن خود کرده است.
به طور کلی گلکسی اس 9 سخت افزار بسیار قدرتمند و عملکرد بسیار خوبی دارد و می تواند قدرت و سرعت خوبی به کاربر بدهد.
باتری
ظرفیت باتری گلکسی اس 9 تغییری نکرده اما با توجه به تغییراتی که در سایر بخش های دستگاه به وجود آمده مصرف باتری افزایش پیدا کرده و سبب کاهش پیدا کردن مدت شارژدهی گلکسی اس 9 نسبت به گلکسی اس 8 شده است. این گوشی در حالت پخش مداوم ویدیوی H.264 1080p تا حدود 10 ساعت شارژدهی دارد که این مقدار پیش از این برای گلکسی اس 8 حدود 12 ساعت 50 دقیقه بود.
این در حالی است که گلکسی اس 9 همچنین شارژدهی کمتری از پرچم دارانی چون اکسپریا ایکس زد 2 و ال جی وی 30 داشته و این گوشی ها توانسته اند بین 10 تا 50 درصد شارژدهی بهتری نسبت به گلکسی اس 9 داشته باشند و حتی شارژدهی این گوشی نسبت به آیفون 8 و آیفون 10 نیز کمتر بوده و باتری که پیش از این در گلکسی اس 8 یکی از مزایای گوشی های سامسونگ محسوب میشد حالا به یکی از معایب آن بدل شده است.
گلکسی اس 9 همچنین از فناوری شارژ بی سیم و فناوری شارژ سریع با مدت زمان شارژ حدود 50 درصد در تقریبا 30 دقیقه بهره می برد که یکی از مزیت های این گوشی نسبت به آیفون 10 اپل است که برای تجهیز آن به شارژ سریع نیاز به تهیه یک واسطه دارید.
نرم افزار، اسپیکر و سایر قابلیت ها
نرم افزار
گلکسی اس 9 به آخرین نسخه اندروید که تاکنون ارائه شده یعنی اندروید 8 اوریو (Oreo) مجهز شده که به لحاظ رابط کاربری شباهت های زیادی به نسخه قبلی یعنی اندروید 7 روی گلکسی اس 8 دارد. در نگاه اول تشخیص تفاوت بین این دو نسخه از سیستم عامل کار دشواری است. اما امکانات اندروید 8 و بهینه سازی آن با سخت افزار بهتر شده و نسبت به نسخه قبلی روی گلکسی اس 8 عملکرد بهتری نشان می دهد.
همچنین سامسونگ به گلکسی اس 9 حالت قرار گیری افقی برنامه ها در صفحه اصلی را نیز مثل تبلت ها اضافه کرده کاربران آزادی عمل بیشتری داشته باشند.
یکی از مهم ترین ویژگی های نرم افزاری گلکسی اس 9 ویژگی Samsung Knox است که با رمز نگاری لایه لایه از اطلاعات به خوبی محافظت می کند و به وسیله نرم افزار Secure Folder می توان از امکانات آن بهره مند شد. با روشن کردن گزینه Secure Folder در بخش نوتیفیکیشن بار وقتی در صفحه خانه روی یک اپلیکیشن برای چند ثانیه دست خود را نگه دارید و منتظر باز شدن گزینه های آن باشید گزینه ای تحت عنوان Add to Secure Folder مشاهده خواهید کرد یا در گالری و بخش های مختلف این گزینه نیز قابل مشاهده است. با اضافه کردن موارد مختلف به Secure Folder و تنظیم آن، دیگر دسترسی به آن اطلاعات خاص صرفا با تائید هویت شخص شما امکان پذیر خواهد بود و هیچ شخص یا اپلیکیشن دیگری اجازه دسترسی به آن فایل ها را نخواهد داشت.
اسپیکر
یکی دیگر از بخش های بهبود یافته در گلکسی اس 9 نسبت به گلکسی اس 8 بخش سیستم پخش صداست که در گلکسی اس 8 تنها یک اسپیکر وجود داشت. اما سامسونگ پرچم دار جدیدش را به اسپیکر های استریو دیزاین شده توسط AKG با فناوری Dolby Atoms مجهز کرده که به گفته خود این کمپانی، اسپیکر های این گوشی 1.4 برابر قدرتمندتر نسبت به نسل قبلی است که ادعایی کاملا درست است و گلکسی اس 9 واقعا یکی از بهترین اسپیکرهای استریو بر روی گوشی های هوشمند را دارد و صدای واضح و بلندی را برای کاربر ایجاد میکند.
AR Emoji
اگر به خاطر داشته باشید کمپانی اپل برای اولین بار در هنگام عرضه آیفون 10 سیستمی تحت عنوان FaceID را معرفی کرد که یک سیستم سه بعدی اسکن چهره بود و با اسکن چهره شما می توانستید ورودی ایمن به گوشی داشته باشید و به لطف همین سیستم قابلیتی تحت عنوان Animoji معرفی شد که با شبیه سازی حرکات صورت شما روی ایموجی ها آن ها را به انیمیشن هایی که توسط شما ایجاد شده اند تبدیل می کرد و می توانستید از این ایموجی ها در جاهای مختلف استفاده کنید.
حالا سامسونگ هم در گلکسی اس 9 به لطف سیستم جدید دوربین قابلیتی مشابه را اما به وسیله واقعیت افزوده (AR) پیاده سازی کرده و نحوه کار آن به این صورت است که دستگاه از چهره شما یک مدل سه بعدی شبیه سازی می کند و آن را به انیمیشن تبدیل می کند. تفاوت این سیستم با سیستم آیفون 10 در این است که در آیفون 10 حرکات شما روی ایموجی از پیش تعریف شده شبیه سازی می شد و برخی حرکات صورت نیز تعریف نشده بودند اما در گلکسی اس 9 چهره شما به یک ایموجی متحرک تبدیل می شود که قابلیت های مختلفی هم در شخصی سازی آن دارید.
دستیار صوتی Bixby
بیکسبی که از گلکسی اس 8 معرفی شد یک دستیار صوتی برای تنظیم کارهای روزانه، کسب اطلاعات راجع به مکان های مختلف و یا قیمت اجناس مختلف و دارای انواع قابلیت هاست که یک دکمه اختصاصی در سمت چپ بدنه در زیر کلیدهای تنظیم حجم صدا نیز برای آن تعبیه شده است و می توانید کارهای مختلفی با آن انجام دهید. البته بیکسبی در حال حاضر از دستورات صوتی فارسی پشتیبانی نمی کند و باید با زبانی غیر از فارسی با آن حرف بزنید.
رنگ بندی و قیمت
سامسونگ گلکسی اس 9 را در 4 رنگ مختلف بنفش یاسی (Lilac Purple)، سیاه شب (Midnight Black)، طوسی تیتانیوم (Titanium Grey) و آبی مرجانی (Coral Blue) عرضه کرده و برچسب قیمت آغازین آن 719 دلار است که در ایران قیمت آغازین آن برای مدل 64 گیگابایتی در حال حاضر حدود 4 میلیون تومان است.
جمع بندی
سامسونگ در چند سال اخیر نشان داده که توانایی خوبی در خلق ایده های جدید و نو مثل صفحه نمایش بدون مرز (Infinity Display) یا همین سیستم جدید دوربین در گوشی هایش دارد و قطعا یکی از قدرتمندترین رقبا برای اپل به حساب می آید.
گلکسی اس 9 مزایا و معایب مختلفی از جمله دوربین بسیار خوب یا شارژدهی کم باتری دارد و از آنجایی که به گلکسی اس 9 پلاس به لحاظ مشخصات بسیار نزدیک است شاید گزینه مناسب تری به حساب نیاید. چرا که گلکسی اس 9 پلاس از ویژگی دوربین دوگانه که قابلیت زوم اپتیکال دو برابری را فراهم می کند و همچنین ظرفیت باتری بیشتر بهره می برد. اما در مقابل رقبایی چون اکسپریا ایکس زد 2 و هوآوی پی 20 می تواند گزینه مناسبی باشد چرا که یک ظاهر قدیمی و یا یک ظاهر تقلید شده ندارد و از فناوری های خاص خود استفاده می کند.
به طور کلی اگر به دنبال یک گوشی خوش دست و کوچکتر نسبت به گلکسی اس 9 پلاس و در عین حال قدرتمند و با ویژگی های بسیار خوب هستید گلکسی اس 9 می تواند یکی از بهترین گزینه های شما باشد اما در صورتی که بزرگ یا کوچک بودن صفحه نمایش برای شما فرق چندانی نمی کند و به دنبال ویژگی های بیشتر، صفحه نمایش بزرگتر و باتری بزرگتر هستید، بهتر است گزینه هایی مثل گلکسی اس 9 پلاس را انتخاب کنید.
جدول مشخصات گلکسی اس 9 - Samsung Galaxy S9 | |
---|
مشخصات کلی | |
تعداد سیم کارت: | یک سیم / دو سیم |
نوع سیم کارت: | نانوسیم |
ابعاد: | 8.5 × 68.7 × 147.7 میلیمتر |
وزن: | 163 گرم |
بخش پردازش | |
چیپست (Chipset): | Exynos 9810 Octa - EMEA Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 - USA/LATAM, China |
پردازنده مرکزی (CPU): | Octa-core (4x2.7 GHz Mongoose M3 & 4x1.8 GHz Cortex-A55) - EMEA Octa-core (4x2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4x1.7 GHz Kryo 385 Silver) - USA/LATAM, China |
فرکانس پردازنده: | 4.5 گیگاهرتز (مدل اگزینوس 9810) 4.5 گیگاهرتز (مدل اسنپ دراگون 845) |
پردازنده گرافیکی (GPU): | Mali-G72 MP18 - EMEA Adreno 630 - USA/LATAM, China |
بخش حافظه | |
حافظه داخلی: | 64/128 گیگابایت |
حافظه رم (RAM): | 4 گیگابایت |
کارت حافظه خارجی: | تا 400 گیگبایت کارت حافظه از نوع microSD با استفاده از اسلات دوم سیم کارت (تنها در مدل دو سیم کارت) |
صفحه نمایش | |
اندازه صفحه: | 5.8 اینچ |
نوع صفحه نمایش: | Super AMOLED لمسی خازنی |
رزولوشن صفحه: | 2960 × 1440 پیکسل |
تراکم پیکسلی: | 570 پیکسل بر اینچ |
نسبت صفحه: | 18:5:9 |
نسبت تضاد (Contrast Ratio): | 1:∞ |
درصد صفحه نمایش به بدنه: | 83.6 درصد |
قابلیت های صفحه نمایش: | محافظ صفحه نمایش گوریلا گلس 5 HDR10 compliant صفحه نمایش همیشه روشن (Always-on display) صفحه نمایش حساس به فشار (تنها در قسمت کلید هوم مجازی) |
دوربین پشت | |
کیفیت عکسبرداری: | 12 مگاپیکسل |
کیفیت فیلمبرداری: | فیلمبرداری با کیفیت 2016p با سرعت 30 یا 60 فریم بر ثانیه فیلمبرداری با کیفیت 1080p با سرعت 240 فریم بر ثانیه فیلمبرداری با کیفیت 720p با سرعت 960 فریم بر ثانیه |
فلش: | LED |
قابلیت های دوربین: | قابلیت ثبت موقعیت مکانی (Geo-tagging) ، قابلیت عکاسی پاناروما، قابلیت عکاسی HDR، قابلیت تشخیص چهره، قابلیت فوکوس دستی. - دریچه دیافراگم دوگانه f/1.5-2.4 - اندازه لنز 26 میلیمتر - اندازه سنسور 1/2.5 اینچ - ثبت پیکسل هایی به اندازه 1.4µm - مجهز به فناوری Dual Pixel - دارای OIS |
دوربین جلو (سلفی) | |
کیفیت عکسبرداری: | 8 مگاپیکسل |
کیفیت فیلمبرداری: | قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 1440p با سرعت 30 فریم بر ثانیه |
سایر قابلیت های دوربین جلو: | تشخیص چهره و بدن، HDR خودکار و فوکوس خودکار، dual video call |
راه های ارتباطی | |
نسخه بلوتوث: | 5.0, A2DP, LE, aptX |
مشخصات شبکه اینترنت همراه: | 2G، 3G، 4G |
مشخصات شبکه WiFi: | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot |
ان اف سی (NFC): | دارد |
پورت شارژ و اتصال به دستگاه های دیگر: | USB 3.1, Type-C 1.0 reversible connector |
سیستم عامل | |
نام سیستم عامل: | اندروید |
نسخه سیستم عامل: | 8.0 اریو (Oreo) |
باتری | |
نوع: | باتری غیر قابل تعویض لیتیوم – یون |
میزان ظرفیت: | 3000 میلیآمپر ساعت |
سنسورها | - حسگر مجاورت - gyroscope - compass - barometer - accelerometer - تشخیص اثر انگشت - Iris scanner |
سایر قابلیت ها | - AR Emojis - اسپیکر های استریو دیزاین شده توسط AKG با فناوری Dolby Atoms
|
وسایل داخل جعبه دستگاه | آداپتور برق کابل USB هدفون پین تبدیل Micro USB تبدیل USB به USB-C دفترچه راهنما
|
تصاویری از سامسونگ گلکسی اس 9 – Samsung Galaxy S9